Gunde var inte nog avant garde

En gång i tiden fick Gunde Svan en storslagen idé - han skulle fila ner spetsarna på sina stavar med cirka 1.5 gram vardera, för att på så vis behöva lyfta mindre vikt under loppet, och därigenom ge sig själv en mental fördel på det övriga fältet.

- Hahaha, Wassbergs stavar väger flera procent mer än mina!
Man kan lätt föreställa sig hur Gunde bröstade upp sig i sitt inre och skrattade för sig själv med förställd basröst.

Gunde Svan kallades för detta och andra påfund (minns bara den jättelånga staven eller torkschemat efter duschningen) för innovatör. Troligen också förbannad jävla galning, efter sändning.

Igår fick så slutligen Anders Södergren bevisa varför Gunde bara var en glad amatör (men ack så glad han var) i sammanhangen. Anders rationaliserade i höstas bort massor av gram, säkert 50-100 stycken, i ett enda nafs när han offrar inte mycket mer än en framtida karriär som tysk porrskådis och eventuellt något enstaka extra försök i sänghalmen den dag han bestämmer sig för att försöka bli förälder. Små uppoffringar för att i ett slag förvandla Gundes bedrift till blott en parentes i historien.

Anders belöning än så länge, om vi inte räknar futtigheter som sitt livs första världscupsseger utanför en femmil i Holmenkollen, är ett VM-silver. Låt oss nu hoppas att mannaregnet inte stannar där, utan följs upp av medalj i såväl stafett som femmil - helst då minst ett guld.

Angående porrkarriären så är jag förresten inte helt säker. Nischporr är ju alltid hett, och vem går inte igång på annonser für die schwedische Athlet mit nur ein Testikel?

Blir det Rickard Olsson fruktar jag missväxt i tvenne årtionden

Morgonen har följts av samma ödesnyhet, men med olika påstådda anledningar - Ingvar Oldsberg lämnar På Spåret till nästa sägong! Samtidigt förklaras också att han istället ska leda ett återupplivat "Här är ditt liv" till hösten. Under SVT:s morgonsändningar, eller om det var Text-TV, tycktes det som att Ingvar valt att hoppa på den större utmaningen - "historiskt program, stort arv, bla bla bla" och vad man nu vill lägga i hans mun, medan det i Metro antyds att SVT:s ledning velat göra en förändring i På Spåret.

För det första så var min omedelbara reaktion att programmet självfallet skulle läggas ner - vad kan poängen vara att köra programmet utan Oldsberg? Det var illa nog när det misogyna rövhålet (ni har väl hört kommentaren om de feta kvinnorna?), eller bara puckot, Carl-Jan agerade bisittare - men att låta programmet rulla vidare med ny programledare låter i mina öron helt ogörbart. Jag blir självklart gärna positivt överraskad, men sen inser jag:

- Tänk om det blir Richard Olsson.

Ny del i kostcirkeln

Efter nära två års tystnad, här kommer en fortsättning:

En musikalisk kostcirkel

Ett, om jag får säga det själv, ganska dåligt inlägg. Men jag fick i varje fall något gjort i skriv-väg - det betyder en hel del.

RSS 2.0