Ett tråkigt VM stundar?

Friidrotts-VM i Berlin är nu bara dagar borta och de grådaskiga rubrikerna tycks bli allt fler. Låt oss nu bara hoppas att det grådaskiga inte förbyts till svart.

Först var det fem jamaicanska sprinters som stängdes av, sedan friades, varpå friandet överklagades. Just nu tror jag saker och ting pekar mot att Blake och de övriga dyker upp. Övriga problem i den jamaicanska truppen gäller Fraser och Powell som inte dyker upp på träningslägret i Europa. - Är det bara jag som tycker det känns lite misstänksamt? Det kanske ska skakas ur några substanser ur löparkroppar först?

Det senaste gäller Dibaba och hennes tillika löpande make från Etiopien. Nu hör jag till skalan som verkligen gillar Dibaba, men när två makar - två världsstjärnor - skadar sig på träningen tillsammans veckan innan VM, känns inte det lite Kenteris/Thanou?

Visst är det så att dopade afrikanska långdistanslöpare inte hör till vanligheterna, och jag är definitivt misstänksam gentemot en hel del andra nationer och grenar före jag missaktar just den kategorin friidrottare, men håll med om att det vore kittlande stort om det etiopiska löparundret var baserat i fusk?

När jag tänker efter så kanske VM kommer bli väldigt underhållande ändå. Underhållande på ett Perez Hilton-vis. Kanske inte riktigt det jag sett fram emot, men vad fan - jag godtar det.

RSS 2.0