Fredagens match i Skellefteå avgörs med studspuck

Som en direkt reaktion på att Kanal 9 valt att återigen visa Djurgården - Brynäs från ishockeyns kvartsfinalspel meddelar Skellefteå AIK att hela fredagens match kommer att avgöras med så kallad studspuck.
- Det får vara nog nu, någon jävla måtta får det vara. På fredag håller vi in både A och B, puckfan ska studsa som den aldrig studsat förr, säger SAIK:s klubbdirektör Per-Anders Israelsson under onsdagens presskonferens.
- Vi fick veta redan i måndags att de där jävlarna [Kanal 9, reds anm.] skulle välja att visa Djurgården. Igen. Men man vill ju skydda killarna, inte flytta fokus från matcherna. Därför har vi valt att inte kommunicera saken externt innan alla bitar fallit på plats. Men vi kan nu alltså garantera studspuck till den femte kvartsfinalen.

På en direkt fråga om hur det här påverkar målvakterna, om hela matchen kommer att spelas med tomma burar, låter Israelsson inte längre lika självsäker.
- Vi har jobbat på den biten, våra tekniker har slitit sig gråspräckliga dag som natt för att hinna klart i tid, det här kan ju bli årets sista hemmamatch, på gott eller ont. Men vi är övertygade om att ha en lösning klar i god tid före nedsläpp.
Också om motiven bakom besluten är Israelsson förtegen.
- Njae, visst handlar det om att visa de där satans avskrädena [Kanal 9, reds anm.] att nog fan kan det liras hockey i norr. Men framförallt handlar det om att bjuda vår kära hemmapublik på något extra. Det ska vara en fest att gå på hockey.

RSS 2.0